Tonton Filem Star Wars Dalam Command Prompt 28.12.07

Membaca + boring

Anda mahu menonton filem dalam command prompt? Tahukah anda bahawa dengan command prompt, anda boleh menonton beberapa filem versi hitam putih, menarik bukan?

Aplikasi command prompt merupakan suatu aplikasi penting dalam Microsoft Windows sejak ia mula dilancarkan. Namun, ia jarang digunakan kerana ia tidak mesra pengguna dan pengguna mudah bosan dengan paparan antara mukanya yang tidak berasaskan antara muka bergrafik.

Apakah yang boleh dilakukan command prompt? Ya, untuk menghilangkan bosan, anda boleh menonton filem Star Wars melalui command prompt. Ikuti langkah-langkah berikut.

Tonton Filem Star Wars Dalam Command Prompt

  • Buka tetingkap Run melalui menu Start atau gunakan capaian kekunci Windows dan R secara serentak.
  • Taip ini :

telnet towel.blinkenlights.nl

Command Prompt Trick

  • Tekan kekunci Enter dan nikmati keseronokannya!!

Command Prompt Trick

Selamat menonton!!

p/s : Trick ini hanya berjaya dalam Windows XP.

Related Articles

14 Comments

  • Wah menarik!

    Tak sangka pulak aku derang boleh bikin cerita dalam ASCII kod uhuhu

    megat
    Fri 28th December, 2007
    reply
  • Ahahahhahah, ini bukan ASCII tapi just another programming using C or C++.

    Setiap pergerakan berdasarkan frame by frame. Lihat cursor dia, keep blinking…

    Tapi effort derang memang hebat!

    getc();
    flush();

    berulang kali…

    Azhar Ahmad
    Fri 28th December, 2007
    reply
  • naik juling mata aku..

    Fahmishah
    Wed 2nd January, 2008
    reply
  • argh! tak cantik. tak best! hahahahahhaa…

    tapi menarik gak la. aku kaguM!

    azrn
    Wed 2nd January, 2008
    reply
  • tak best la…xde warna2..huhu

    Fahmishah
    Wed 2nd January, 2008
    reply
  • Kreative betol la diorang nie. Cerita P.Ramlee takde org nk buat lagi ke

    zaki blogjer
    Thu 3rd January, 2008
    reply
  • Im Back!!! Visit la my blog ok..
    Nie dah penah usha dulu tp mmg respect la dak2 yg buat nieh..
    mmg kreatif ah..
    dh tuh pakai telnet plak..
    Kreatif2..

    Hard2K
    Thu 3rd January, 2008
    reply
  • Good topik boys, just share there news here the best computer forum, visit http://mediakomp.my-place.us

    r4mli
    Fri 4th January, 2008
    reply
  • mak aii… terer. tapi bab c++ aku rase macam lemah-lemah je otot, sendi aku

    razifmustapha
    Sun 6th January, 2008
    reply
  • huhu.. pakai telnet lagi tu.

    mazudi
    Mon 7th January, 2008
    reply
  • […] all my dearest reader, what is ASCII? This is my first respond (maybe you too) when i come to visit oden’s blog. According to wisegeek, ASCII is a way of defining a set of characters which can be displayed […]

    Star Wars Episode IV in ASCII format at Syamsulariff.com
    Mon 7th January, 2008
    reply