Cara Menggunakan Beberapa ID Dengan Yahoo! Messenger 23.12.07

Keyboard

Tahukah anda bahawa anda boleh berbual melalui Yahoo! Messenger dengan
menggunakan lebih daripada satu ID dalam satu-satu masa?

Ya, ia adalah mungkin tanpa menggunakan sebarang perisaian lain seperti Yahoo! Multi Messenger.

Ia mudah. Hanya ikut beberapa langkah berikut.

Cara Menggunakan Beberapa ID Dengan Yahoo! Messenger

  • Pastikan aplikasi Yahoo! Messenger anda ditutup.
  • Buka satu fail notepad, dan salin seperti dibawah ini.

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\yahoo\pager\Test]”Plural”=dword:1

  • Simpan fail tersebut dengan sebarang nama dengan sambungan .reg. Contoh, “Yahoo! Multiple Login Hack.reg”. Anda boleh muat turun di sini juga.
  • Sekarang, double click pada fail tersebut untuk membukanya.
  • Anda akan menerima paparan tetingkat berikut.

Yahoo! Multiple Login Hack

  • Klik Yes dan tetingkap pengesahan akan dipaparkan.

Yahoo! Multi Messenger

  • Siap. Enjoy berchatting~

Yahoo! Multiple Login Hack

Related Articles

3 Comments

  • satu id cukup la kot..tak pun nie mesti ssuai utk kaki chatting..

    vangardx
    Fri 28th December, 2007
    reply
  • haha. tapi kalau nak buat niaga. leh wat acc satu lagi kan?
    xde la nak bercampur. :)

    Sara
    Fri 9th October, 2009
    reply
  • kok gak bisa yah padahal dah ikutin cara diatas, tapi tetap saja munculnya satu….
    why?

    unyil
    Thu 10th December, 2009
    reply