Archive for September 2007

Down #1 25.09.07

Beberapa masalah telah dialami oleh od3n.net baru-baru ini. Bermula dengan masalah Apache service pada hosting yang menyebabkan entri tidak dapat di post. Diikuti pula dengan server down untuk beberapa jam kerana switch broken.

Semasa aku melakukan kemaskini WordPress kepada versi 2.2.3, beberapa entri dilihat di’post berulang kali di blog. Kemungkinan disebabkan lanjutan masalah apache service dan incompatible theme. Tapi bila aku change theme to default kubrick theme, the problems still there. So, decide nak tunggu sampai WordPress 2.3 keluar baru update balik blog nie.


Read more

Tanda-Tanda Anda Bayi Tahun 80-an 24.09.07

Kita membesar dengan menonton G-Force, He-Man, Transformers, Thundercats, Masked Rider, Jet-man, Flyman, Ultraman, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Doraemon, Power Rangers, Tomatoman dan Voltron.

Berus gigi time waktu rehat kat sekolah rendah. Hmm.. mesti pegang cawan warna-warni kan? Mencangkung kat tepi parit dengan classmates semua kat sebelah.

Ingat tak misi kat sekolah masuk kelas dengan list dentist appointment. Pastu dengar bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. Ada gigi yang berlubang, kene la tampal.


Read more

Rehat Minda I 23.09.07

  • Life
  • Comments Off on Rehat Minda I
  • 0
  • Seorang pemuda ke kedai mamak kerana kehausan. Dia cuma ada 70 sen sahaja ketika itu.

    Pemuda : Mamak, berapa harga Teh O panas dan sejuk?
    Mamak : Teh O panas 70 sen, sejuk RM1.20.
    Pemuda : Bagi Teh O panas satu mamak!
    Mamak : Siap!

    Elok sahaja minuman itu sampai, pemuda itu terus minum.
    Mamak : Kenapa awak minum cepat sangat?
    Pemuda : Kalau saya tunggu lama-lama nanti minuman ni sejuk, tak pasal-pasal saya kena bayar RM1.20.
    Mamak : ??

    Lagi Khidmat Daripada Google, Google Shared Stuff 23.09.07

  • News
  • Comments Off on Lagi Khidmat Daripada Google, Google Shared Stuff
  • 0
  • Google Shared Stuff membenarkan anda berkongsi link dengan kawan-kawan anda seluruh dunia. Anda hanya perlu tarik bookmarklet ke link bar browser anda dan klik padanya setiap kali anda ingin berkongsi link.

    Google Shared Stuff

    Apabila anda klik bookmarklet itu, satu windows baru akan keluar dan anda akan diminta untuk menentukan pilihan shared stuff anda.


    Read more

    iPhone Dan Kemaskini Siri iPod 22.09.07

  • Gadget
  • Comments Off on iPhone Dan Kemaskini Siri iPod
  • 0
  • Apple iPhone

    iPhone mendapat sambutan hangat sejak mula diperkenalkan 29 Jun lalu. Menurut Apple, sebanyak 1,000,000 unit telah dijual dalam masa 74 hari berbanding 2 tahun bagi iPod untuk mencapai angka jualan yang sama. Dijangka jumlah itu akan bertambah untuk musim cuti Krismas akan datang.

    Di samping iPhone, Apple turut memperkenalkan iPod Touch, versi terkini siri iPod selain kemaskini produk iPod lain termasuk iPod Shuffle, Nano, dan iPod Classic.

    Erm, yang mana satu pilihan hati?

    iPod Shuffle, iPod Nano, iPod Classic, iPod Classic