Archive for September 2007

Walkman NW-S203F Keluaran Sony 30.09.07

Sony Walkman NW-S203F

Sony’s new 26gms digital audio player ‘Walkman NW-S203F’ is equipped with built-in 1GB flash memory and a FM tuner on its water resistant slim body. The device features full sports functions with the company’s G-sensor technology to record the step-count, distance and calories-burned history from a user’s workout. Sony will put it on the market this month at a price of 15,000 yen (Rs 5,900 approx).


Read more

Nilai RM20.00 Bagi Anda 29.09.07

Apakah nilai RM20.00 untuk anda dalam kehidupan sehari-hari?

Adakah RM20.00 suatu nilai yang agak besar bagi anda?

Tahukah anda (dah tahu pun!), ramai yang menjana pendapatan beribu-ribu ringgit sebulan sama ada RM atau USD dengan hanya menguruskan blog sahaja.

Tidak kisahlah mereka gunakan teknik penulisan ke, video ke, imej ke atau apa sahaja cara, dengan usaha hanya di Internet, setiap bulan mereka mendapat income yang kadang-kadang melebihi gaji bulanan mereka. Sehinggakan kepada satu masa, mereka berhenti daripada kerja makan gaji.

Advertlets.com ada sesuatu untuk anda!


Read more

Alahai Penat 29.09.07

Aktiviti hari ini sangat memenatkan. Aku ade latihan kat KD Sri Medini. Bertolak dari UTM jam 0700 pagi dan tiba di KDSM jam 0745. Latihan hari ini dimulakan dengan upacara menaikkan panji-panji pagi atau colors. Duty aku hari ini adalah menaikkan “ensign”. Pertama kali dilakukan di “Quater Deck”, satu kawasan larangan untuk semua anggota TLDM.

Jam 0845, kelas “Nuclear Biological Chemical Defence” bersama “Petty Officer”. Praktikal penggunaan dan pengendalian Alat Pemadam Api Utama dan Alat Pemadam Api Kecil dalam kebakaran. Main air je banyak. Pastu, tekan picu banyak-banyak nak padamkan api, pada hal api kecik.


Read more

Selamat Ulang Tahun Google Ke-9! 27.09.07

Google 9th Birthday

Gergasi enjin carian Internet dan jenama terkemuka, Google Inc. menyambut ulang tahun ke-9 mereka pada tahun ini. 27 September 2007, genap 9 tahun Google sebagai sebuah enjin carian berasaskan web. A very Happy Birthday and hope for better service!


Read more

iPhone Versi Intel 26.09.07

Setelah Apple mengumumkan pelancaran iPhone dengan kebolehan skrin sesentuh, Intel mengeluarkan sebuah prototaip peralatan seperti iPhone dengan ciri-ciri skrin sepenuhnya, mudah baca, nipis dan agak ringan.

“I love the iPhone” admitted Chandrasekher, Intel’s senior veep for ultra mobility. “Apple is a bastion of innovation in their own right, and we are an innovator in our own right. Hopefully sometime in the future our paths may meet”.


Read more